Mitä low-code-sovelluskehitys tarkoittaa?

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa puhuttiin siitä, että Forrester nimesi Salesforcen johtajaksi low-code-sovelluskehitysalustoissa. Mitä low-code-sovelluskehitys tarkoittaa ja miksi siitä kannattaa olla kiinnostunut?

Forrester on nimennyt Salesforcen alustan johtajaksi Forrester Wave -raportissa Low-Code Development Platforms For AD&D Pros, Q4 2017. Salesforcen omassa Top Trends In Low-Code Development -raportissa 81 % vastanneista IT-puolen johtajista näki low-code-kehityksen kiinnostavan omaa organisaatiotansa kahden vuoden päästä paljon tai erittäin paljon.

”81 % vastanneista IT-johtajista näki low-code-kehityksen kiinnostavan omaa organisaatiotansa kahden vuoden päästä paljon tai erittäin paljon.”

Tästä low-code-sovelluskehityksessä on kyse.

Klikkauksia, ei koodia

Low-code-kehityksessä on kyse siitä, että sovelluksia kehitetään aikaisempaa pienemmällä määrällä koodaamista, joskus jopa kokonaan konfiguroimalla. Kun koodaamisessa nimensä mukaisesti tuotetaan koodia, konfiguroinnissa on kyse asetusten muokkaamisesta visuaalisen käyttöliittymän kautta. Tämä vaatii taustalle esimerkiksi Salesforcen Force.com-alustan kaltaisen alustan.

Salesforce low code -kuvakaappaus konfiguraattorista

Kuvassa Salesforcen Lightning-sivun konfigurointinäkymä, jonka kautta asetuksia on mahdollista muuttaa selaimen kautta, ilman koodaamista.

Force.com-alustan avulla Salesforcea voi laajentaa valmiiden Salesforcen ratkaisujen (Marketing automation, CRM, Customer Support, jne.) lisäksi mihin tahansa yrityksen prosessiin. Low-code-kehitysmallissa Salesforcea käyttävä yritys voi keskittyä liiketoiminnan kehittämiseen ja liiketoimintaa tukevien ratkaisun tuottaminen alustalle on nopeaa.

Esimerkiksi Sales Cloud -vakioratkaisu ei suoraan täysin tue kaikkien yritysten myyntiprosessia. Olemme toteuttaneet muun muassa kiinteistöliiketoiminnan asiakkaalle ratkaisun, jossa yrityksen vuokrattavat tilat tuodaan osaksi myyntiprosessia. Näin myyntiorganisaatiolla on reaaliaikainen tieto vapaista tiloista tai kohteen vuokraus-asteesta.

Salesforce-alustan kehitysvälineet tietomallin, käyttöliittymien, automatisaatioiden ja analytiikan osalta mahdollistavat nopean kehityksen idean tasolta toimivaksi prototyypiksi jopa muutamassa päivässä.

Low-code-sovelluskehityksen hyödyt

Kun ratkaisusta 80-100 % hoidetaan konfiguroimalla koodaamisen sijaan, saadaan ratkaisu Salesforcen mukaan valmiiksi jopa 70 % nopeammin ja 50 % edullisemmin. Sovellus on heti valmis mobiilikäyttöön, eikä erillistä mobiilikehitystä tarvita. Lisäksi valmiin sovelluksen ylläpito on aikaisempaa helpompaa.

Salesforcen Force.com-alusta tuo kehitykseen vielä yhden merkittävän edun: jos organisaatiossa on Salesforcen tuotteita jo käytössä, ei erillisiä integraatioita tarvitse rakentaa, vaan kaikki aikaisempi data on uuden sovelluksen käytössä ja kaikki sovelluksen tuottama data suoraan käytettävissä muissa Salesforcen palveluissa. Samalla voidaan hyödyntää kolmansien osapuolten kehittämiä AppExchange-sovelluksia osana kehitettävää ratkaisua.

Low-code-kehityksessä on siis yksinkertaisesti kyse siitä, että valmiin alustan ansiosta ratkaisuja voidaan tuottaa koodaamisen sijaan konfiguroimalla. Tämä nopeuttaa kehitystä, pienentää kuluja ja mahdollistaa sovellusten helpomman ylläpidon.

Aiheeseen liittyvät linkit:

Ota yhteyttä

Kaipaatko lisätietoja? Asiantuntijamme vastaavat mielellään sinun kysymyksiisi.