Pääkirjoitus: Yhdessä tekeminen tuli jäädäkseen

Lataa tästä koko Biit Fiid Spring ’21 Release PDF:nä

Kulunut vuosi on ollut poikkeuksellinen. Vuosi on tuonut mukanaan mittavia muutoksia toimintaympäristöissä sekä tavoissa tehdä työtä.

Uskon, että tämä alkanut vuosi tulee vielä muokkaamaan tapojamme tehdä työtä enemmän kuin osaamme arvatakaan. Etätyö on ilmestynyt aloille, joilla se oli vielä muutama vuosi sitten vain kaukainen haave.

Muutenkin muutokset ovat olleet järisyttävän suuria. Projekteja tehdään nyt etänä, työpajoja vedetään virtuaalisilla valkotauluilla ja kollaboraatioalustat täyttyvät viesteistä, tiedostoista ja sellaisesta informaatiosta, jota on aikaisemmin jaettu kasvokkain.

Tämä poikkeuksellinen aika on myös tuonut mukanaan monille uudenlaisia haasteita. Tiedon jakaminen toimiston ulkopuolelle ja asioiden eteenpäin vieminen on yllättävän hankalaa, jos informaatio on joko yksittäisten ihmisten päässä tai erillisissä tietojärjestelmissä.

Onhan kaikenlaisia ATK-järjestelmiä ollut jo olemassa pitkän tovin, mutta kuinka monet niistä tukevat asiakkaan ympärillä tapahtuvaa toimintaa? Me olemme Salesforce-maailmassa tottuneet linkittämään kaiken oleellisen informaation yhteen paikkaan – ja nyt jos koskaan se maksaa itsensä takaisin! 

Mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella? Minusta tärkein muutos on yhdessä tekemisen korostuminen. Se tarkoittaa siilojen ja tiedon pirstaloitumisen välttämistä.

Yksi paljon keskustelua herättänyt esimerkki on tässä Fiidin numerossa käsiteltävä myynnin ja markkinoinnin yhteistyö. Jotta yhteispeli voi toimia, on oltava yhteinen tavoite, paljon tehokasta viestintää, yhteisiä työkaluja sekä yhdessä sovitut toimintatavat. 

Tämä poikkeuksellinen aika on pakottanut meidät johtajat luottamaan entistä enemmän ihmisiin. Tarvitsemme luottamusta, joka monesti vaatii polttoaineeksi läpinäkyvyyttä. Läpinäkyvyys saavutetaan yhteisillä toimintatavoilla ja yhteisillä työkaluilla. Jos nämä puuttuvat, on asioiden edistäminen paljon vaikeampaa.

Tässä Fiidin numerossa painopiste on yhteistyössä ja yhdessä tekemisessä. Toivottavasti voimme tarjota sinulle aiheesta tuoreita ajatuksia ja uusia oivalluksia. Tsemppiä ja jaksamista haastaviin aikoihin!

Call to action

Tilaa kuukausittainen uutiskirje!