• Suomi
 • English

contact us

Asiakkuus – suhteet – hallussa! #6

Jouni Jyllinmaa / Account Executive

Lepo ja luovuus lisäävät liiketoimintaasi

Olen viime aikoina lukenut surullisia tarinoita menestyneistä IT-raketeista, jotka ovat yllättäen heittäneet läppärilaukkunsa nurkkaan aivan liian aikaisin ikäänsä nähden. Näiden ns. lopullisiin pilvipalveluihin siirtymisten lisäksi olen todistanut alle kolmekymppisten nuorten burn-out -tapauksia. Loppuunpalamiset lisääntyvät aikana, kun yleinen talous tai joku liiketoiminta-ala tai markkina on joko kovassa nosteessa tai jyrkässä laskussa.

Kiire on ruuhkavuosissa tarpovan työntekijän kesto-avecina. Kovaan työkuormaan ja jatkuvaan stressiin vastaaminen erottaa ruuhkavuosien romahtajat menestyjistä. Mitä suuremman yrityksen riveissä olet, sen enemmän rinnaltasi löytyy työkavereita, joihin vertaamalla omat työkiireesi tuntuvat lastenleikiltä. Voittajina selviävät ne, jotka muiden painaessa kaasua ymmärtävät kuunnella kehoansa sekä korvien väliänsä – ja jarruttavat.

Leppoistaminen, luovuus, lepo, moni uraohjus pitää näitä elintärkeitä asioita menestymisensä esteenä. Parempi vaan vetää vyötä kireämmälle ja painaa viikonloputkin hommia, ei nää hommat muuten valmistu. Väärin. Fakta on, että ilman älliä elämästä ei selviä hengissä. Okei, meillä kaikilla on jossain vaiheessa edessä se viimeinen virstanpylväs. Mutta näiden ”ällien” kanssa selviät pidempään ja menestyksekkäämmin.

1. Lepo lisää liksaasi

Jos levon merkitys on suuri maailman parhaille urheilijoille, sama asia on tärkeä myös sinulle, minulle ja kollegoillesi. Kobe Bryantia ja muita koriksen supertähtiä NBA:ssa valmentanut fysioterapeutti Marko Yrjövuori ennustaa Helsingin Sanomien haastattalussaan, että levosta tulee treenaamisen kuumin trendi.

Ei tarvitse olla huippu-urheilija ymmärtääkseen, että riittävä lepo parantaa myös tavan tallaajan työtehoa. Virkeä ihminen tekee kahdessa tunnissa sen, mihin väsyneeltä menee koko päivä. Kun saat asian kahdessa tunnissa tehtyä, ehdit päivän aikana pitää enemmän taukoja. Tauot tekevät tilaa luovuudelle.

screen-shot-2016-10-20-at-21-54-29

Luova iltapalaveri BiiT:n Spring Breakilla 2016

2. Liiketoiminta lentää luovien lapasista

Erään suurehkon yrityksen tuotekehityspalaverissa piti kehittää pari uutta vaihtoehtoa vanhojen ja väsyneiden tuotteiden tilalle. Palaveri meni kuitenkin tulipaloja sammutellessa, ja tuotekehityspäällikkö havahtui todellisuuteen, kun aikaa oli jäljellä enää kymmenen minuuttia. ”No niin, nyt on kiire, keksikää äkkiä pari tosi hyvää ja luovaa ideaa tähän!”. Voin paljastaa, että eivät keksineet.

Luovuus vaatii tilaa ja aikaa. Avoin ja ystävällinen työympäristö auttavat asiaa. Työpaikalla kannattaa toisinaan järjestää aamupalavereja, kahvitaukoja tai illanviettoja, joissa ei ole tiukkaa agendaa. Luovuutta ei voi pakottaa, mutta sitä voi houkutella esiin. Luovat ratkaisut erottavat yrityksesi kilpailjoiden harmaasta massasta.

Liiketoimintaa lisäävä luovuus edellyttää työyhteisöltä vahvaa luottamuksen kulttuuria, tällöin hassutkin ideat uskalletaan sanoa ääneen ilman pelkoa naurunalaiseksi joutumisesta.

3. Luottamus lujittaa luovuutta

Luottamus yrityksen sisällä sekä sidosryhmien ja asiakkaiden kanssa on tärkeimpiä asioita liiketoiminnan onnistumisessa, ja sillä voisi aloittaa sekä lopettaa minkä tahansa liiketoiminnan kehittämistä käsittelevän kirjoituksen. Kun työntekijä nauttii itseluottamuksen lisäksi kollegoiden ja esimiesten luottamuksesta, hän tietää että voi pitää luovan tauon sitä tarvitessaan.

Luottamus antaa hyvän pohjan luovien ajatusten esittelemiseen. Kollegoiden reaktioihin pitää voida luottaa, jotta luovia ajatuksia esitetään yrityksen sisällä. Luottamusta tarvitaan myös seuraavilla tasoilla, että nämä sisäisten palaverien loistavat ideat saavuttavat lopullisen kohteensa: kumppanin tai asiakkaan.

Jouni Jyllinmaa
Account Executive
Biit Oy

 

FOLLOW JOUNI JYLLINMAA

linkedin_icon twitter_icon

JAA SOMESSA
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

SEURAA MEITÄ
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutube

Jätä kommentti

Viikko Piilaaksossa – kokeilukultuuria ja innovaatioita

img_3548-edit

 

Vietin juuri viikon jenkkiystävieni kanssa piilaaksossa Dreamforce-konferenssin jälkeen. Siellä tuli tavattua uusia ihmisiä ja nähtyä mielenkiintoisia asioita, kun kävimme tuttujen start-upeissa vierailemassa. Yksi näistä oli aika tuore ”start-up” (tai näin he ainakin kutsuivat itseään), vaikka heillä oli jo 149 työntekijää! Yleensä start-upit mielletään pieniksi yrityksiksi, mutta totuushan on se, että start-up-termi kuvaa mitä tahansa yritystä, joka on rakentamassa jonkinlaista toimivaa liiketoimintaa, jonka voi sitten skaalata ylös, kun se oikea ja toimiva malli löytyy.

Tuntui absurdilta, kun niin iso määrä tunnettujen yritysten päämajoja oli ihan lyhyen ajomatkan päässä. Esimerkiksi Google, Netflix, Apple, Facebook, Tesla, E-Bay, Facebook ja Intel kierettiin nopean ajomatkan aikana. Ei ihme että kyseisellä alueella on hyvä momentum päällä, kun tällä yhdellä alueella on jo pitkään toiminut satoja innovatiivisia yrityksiä. Ei siis tule yllätyksenä, että 1/3 riskipääomista Yhdysvalloissa sijoitetaan yrityksiin Piilaksossa.

Kävimme myös vierailemassa Mountain View:ssä Computer History Museumissa. Jos historia ja teknologia kiinnostavat, suosittelen ehdottomasti käymään tässä paikassa. Tästä laitoin muutamia mielenkiintoisia kuvia tämän blogin loppuun.

Reissun aikana huomasin pari mielenkiintoista asiaa liittyen tämän alueen ihan tavallisiin ihmisiin. Ajattelin avata yhtä asiaa tässä blogissa, sillä meillä on kaikesta huolimatta paljon opittavaa jenkeistä.

Innovaatiot aidosti osana arkipäivää

Piilakson ihmiset hoitavat arkipäivän ongelmia sadoilla eri sovelluksilla. Jokaiseen pieneen ongelmaan on olemassa kätevä sovellus, jonka avulla säästää aikaa ja vaivaa. Tämä jenkkien kokeilukultuuri yksilötasolla heijastuu taatusti heidän yritystensä kykyihin synnyttää uutta liiketoimintaa.

Eräs tuttu, joka osaa juuri ja juuri käyttä tietokonetta, käyttää appsejä arkipäivän tehostamiseen. Tässä muutama esimerkkiä muutamasta appsista mitä hän käyttää:

Filld – Auton tankissa ei ole bensaa ja on kiire? Tästä apista saat auton täytettyä vaikka samalla, kun olet jäähallilla katsomassa lapsen harjoituksia
Google Express – Tarvitsetko uudet kengät, paidan ja takin, mutta ei ole aikaa käydä ostoksilla? Express tuo vähittäiskaupoista ostokset suoraan kotiin.
Doordash – Tämä appi on samankaltainen kuin tuttu Wolt Suomesta. Doordash toimii jenkeissä vielä paremmin, koska jenkit syövät varmaankin enemmän kuin ketkään muut tällä pallolla!

Suomessa on vielä havaittavissa, että tehdään paljon asioita itse. Jenkit ovat aina osanneet ulkoistaa ja hyödyntää muiden ihmisten osaamista tai resursseja omaksi hyödyksi. Nyt tämä ns. ”application economy” -näyttää miten jokainen yksilö ulkoistaa asioiden hoitamista appsien avulla tehokkaammin kuin koskaan aiemmin.

Tämä jenkkien kokeilukultuuri on varmasti syy siihen miksi moni B2B yritys benchmarkkailee kuluttajiayrityksia kaukana omasta toimialasta. Mm. Salesforce benchmarkkaa kuluttajayrityksiä ja kuluttajien käyttämiä teknologioita koska yksittäiset kuluttajien käyttäytyminen muuttuu nopeammin kuin mikään muu. Salesforce on benchmarkannut mm. Amazonia heidän omassa kehityksessään.

Kuvia reissusta – ”Picture or it didn’t happen”

Matka alkoi Dreamforcella. Kirjoitin muutamia asioita blogiin tapahtuman kohokohdista omalta osaltani jo viime viikolla: Dreamforce 2016 kohokohdat – 5 pointtia
img_5498

Tässä lupaamiani kuvia Computer History -museosta:

img_5624

Eräs baari huomasi, että iso osa vieraista kehitti ideoita heidän tiloissaan käyttäen servettejä. He kehittivät nämä!

img_5626

Applen ensimmäinen mestariteos

img_5637

Ei ihme, että autonomisia autoja kehitellään piilaaksossa. Moni istuu auton ratissa 1-4 tuntia päivässä. Ruuhkat ja liikenneonnettomuuksien määrä on siellä vähintään sanottuna turhauttavaa. Tässä Googlen Self-driving Car.

img_5705

Intelin pääkonttorilla pääsi katselemaan Intelin historiaa ja toimintaa pienessä museossa. Free of charge.

 

FOLLOW JAN ROPPONEN

linkedin_icon twitter_icon

JAA SOMESSA
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

SEURAA MEITÄ
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutube

Jätä kommentti

Haastattelussa Mikko Leskinen, Senior Technical Architect & Partner

dreamteam_logo

 

Senior Technical Architect ja teknologiatiimimme vetäjä, Mikko Leskinen on nyt myös tuore yhtiömme osakas. Olikin ajankohtaista pysäyttää kiireinen mies hetkeksi ja onnitella tuoreesta partner-positiosta, sekä samalla kysellä tuoreimmat työrintaman kuulumiset suoraan Mikolta itseltään.

#ollihuhtalaphotography

#ollihuhtalaphotography

Aloitetaan ensin hieman kauempaa kysymällä, että mitä kaikkea ehdit puuhailla ennen BiiT Dream Teamiin liittymistä?

Tein väitöskirjaa teoreettisesta fysiikasta (suprajuoksevuus), minkä jälkeen olen päätynyt konsultiksi. Tällä tiellä ollaan edelleen.

Kauanko olet nyt ehtinyt meillä olemaan ja mitä toimenkuvaasi on tänä aikana kuulunut?

Liityin BiiT Dream Teamiin vuoden 2015 alussa. Tänä aikana olen pääosin kartoittanut ratkaisuja potentiaalisten asiakkaiden liiketoiminnan parantamiseksi ja ollut sitten mukana toimittamassa noita ratkaisuja asiakkaillemme.

Millaisten asioiden kimpussa juuri tällä hetkellä työskentelet?

Olen projektityössä kehittämässä asiakkaiden prosesseja ja toiminnanohjausjärjestelmiä. Tämän lisäksi olen mukana kartoittamassa ja kehittämässä uusia palvelukokonaisuuksia, joista olemassa olevat ja tulevat asiakkaamme voisivat hyötyä. Lisäksi vedän teknologiatiimiämme.

Miten uusi partner-positiosi tulee mahdollisesti muuttamaan asioita omassa tekemisessäsi?

Tekeminen tulee olemaan suurimmalta osaltaan samaa kuin aiemminkin. Biit on kehittynyt valtavasti viimeisten vuosien aikana ja pyrimme kaiken aikaa tarjoamaan asiakkaillemme uusia palveluita ja tukemaan heitä erilaisissa muutosprosesseissa. Työnkuvani on edelleen olennaisesti sama – olen aktiivisesti mukana kehittämässä sekä asiakkaidemme toimintaa että omaa sisäistä toimintaamme.

Mitä olet oppinut BiiT:n riveissä työskennellessäsi?

Biit on ketteristä ketterin toimija, joka kehittää jatkuvasti toimintaansa ja on aina ensimmäisessä aallossa mukana, niin palvelu- kuin teknologiakehityksessä. Meillä on myös Suomen parhaat niin Salesforce- kuin Field Service (kenttähuolto) -osaajat, joten täällä ei välty oppimasta, niin prosesseista, uusista palveluista kuin teknologioista. Lisäksi laaja kumppaniverkostomme tuo oman antoisan säväyksensä tekemiseen ja laajaan tarjontaamme.

Mihin suuntaan uskot asiakasyritysten liiketoiminnan – ja sitä myötä BiiT:n asiakaskeskeisen toiminnan – kehittyvän lähivuosina?

Uskon, että Biitin näkökulmasta merkittävimmät trendit ovat teknologiakehitys ja asiakaslähtöisyyden korostaminen. Teknologia tuo koko ajan parempia tapoja toimia. Tästä parina esimerkkinä voidaan mainita mobiili-applikaatioiden kehitys tai Salesforcen uusi Einstein-pilvi. Toisaalta useiden yritysten strategiassa asiakkaan merkitys korostuu koko ajan enemmän. Nämä ovat myös Biitin toiminnan kulmakiviä eli pyrimme auttamaan asiakkaitamme palvelemaaan heidän asiakkaitaan paremmin ja monipuolisemmin. Meillä Biitillä on valtava tieto-taito asiakaskeskeisistä liiketoimintaprosesseista, niin toiminnallisesta kuin teknologisesta näkökulmasta.

Uskon, että pystymme jalkauttamaan osaamisemme yhä laajemmin asiakkaittemme käyttöön – sekä toiminnan että teknologian kehittyessä.

Millaisia teknisen puolen suuntauksia tai kehityksiä itse toivoisit näkeväsi tulevaisuudessa?

Tätä on vaikea ennakoida, koska teknologinen kehitys on huimaa. Lyhyellä ajalla päätään nostavat ainakin Internet-of-Things (”esineiden internet”), keinoäly (AI, esimerkiksi Salesforce Einstein) ja uudenlaiset mobiiliapplikaatiot. Jos mennään vähän pidemmälle, niin ainakin virtuaalimaailmassa voivat useat toimialat luoda merkittävästi arvoa asiakkailleen. Teknologian kehittymistä on vaikea arvioida vähänkään pidemmällä aikajaksolla, jolloin Biitin kaltaiset ketterät yritykset pystyvät tarjoamaan ennakkoluulottomille, moderneille asiakkaille loistavia ratkaisuja.

 

JAA SOMESSA
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

SEURAA MEITÄ
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutube

Jätä kommentti

Tein IT ja säästin – olisit käynyt ammattilaisella

Jouni Jyllinmaa / Account Executive

Asiakkuus – suhteet – hallussa #5

Kaikki tuntevat sen tyypin, joka säästää meidän muiden mielestä täysin älyttömissä jutuissa: Rikas yrittäjä kulkee tuhansien eurojen käsilaukku kainalossa, mutta nuukailee euron parkkimaksussa. Sukulaismies virittää vanhan pappamopon moottorin ruohonleikkuriin välttyäkseen uuden ostamiselta. Tutun tuttu ostaa itäturisteilta viisi euroa Alkon hintoja halvemmalla pimeän pullon ja menettää tajun lisäksi osan näkökyvystään.

Muiden hölmöilyille on helppo nauraa, omille tötöilyille vaikeampaa. Itse tykkäsin aina ajaa tiettyä reittiä keskustasta kotiin, kavereiden vastalauseista huolimatta. Vasta gps:n käyttämisen myötä opin, että se omassa mielessäni hitaampi ja pidempi reitti oli todellisuudessa 10 minuuttia nopeampi.

Jokainen saa tehdä yksityiselämässään kuten tahtoo, mutta yrityksen rahojen säästäminen väärässä paikassa voi maksaa menetetyn rahan lisäksi työpaikkasi.

Monessa yrityksessä on etenkin IT-ratkaisujen osalta omituinen päähänpinttymä, että itse tehty IT-työ on ammattilaiselta ostettua parempaa ja ainakin edullisempaa. Että on olemassa ydinliiketoiminnan ulkopuolisiakin asioita, jotka kannattaa mielummin tehdä itse. Mikäli yrityksen päätoimiala ei ole juuri kyseisen järjestelmän konsultointi, tämä uskomus ei pidä paikkaansa. Harva yritys siivoaa toimistojaan, korjaa työsuhdeautojaan tai pesee työntekijöidensä työvaatteita. Miksi? Koska sellaiset toiminnot kannattaa ostaa palveluna alan ammattilaisilta.

Tässä kolme kysymystä, joihin vastaamalla vältyt päivänselviltä “tein ite, säästin”-virheiltä

1. Palveleeko tämä asiakastani?

Asiakaslähtöinen ajattelu tulee olla kaiken tekemisen ensimmäinen mittari. Mikäli havaitset, että pystyt auttamaan asiakastasi paremmin tekemällä jotain muuta, tee jotain muuta ja ulkoista asia minkä meinasit tehdä itse. Tiettyjen palveluiden osalta tämä on kaikille päivänselvää. Yrityksen tarjoaman työsuhdeauton korjaaminen itse tulee aika harvalle markkinointijohtajalle mieleen, koska huollon suorittaa merkkiliike. Tietenkin.

img_3158

2. Palveleeko tämä johtoa ja omistajia?

Vastoin monesti kuultua sanontaa, oma työ ei ole halpaa vaan sikakallista – paljon ostettua palvelua arvokkaampaa. Mutta arvokkaampaa vain silloin, kun se käytetään oikeisiin asioihin. Jos oma ydinosaaminen on muualla, kaikki vääriin asioihin käytetty aika on pois liiketoiminnan kasvattamisesta. Vaihtoehtoiskustannus on hyvä väline asian tarkastamiseen: mikäli pystyt tienaamaan päivässä yrityksellesi esimerkiksi tuhat euroa, kaikki tätä halvempi työ kannattaa ulkoistaa.

Kun kukaan muu ei ole tekemässä sitä työtä, mitä sinun tulisi tehdä, työ joko jää tekemättä tai joku muu joutuu tekemään sen sinun puolestasi. Omistajalle kustannus on sekä sinulle maksettu palkka että lisäarvo, jonka tuotat tekemällä oikeita asioita, mitä varten sinut on yritykseen palkattu.

Verrattaessa ostettuihin palveluihin, järjestelmäpalveluita tarjoavilla yrityksillä on paitsi koulutetut ja kokeneet asiantuntijat tarjoamaansa palveluun, myös oman alansa verkostot asian ympärillä herääviin tarpeisiin. Sinun osaamisesi on todennäköisesti jossain muualla.

3.Palveleeko tämä minua ja kollegoitani?

Taidemaalari ei kilpaile julkisivumaalareiden kanssa kerrostaloprojekteista, koska hän saa omalle osaamiselleen paremman tuoton maalaamalla tauluja. Jos yrityksessä valmistetaan laitteita ja laitteisiin liittyy softaa, yrityksen IT-osaston kannattaisi tehdä sitä softaa ja ostaa ERP- / CRM tai muu järjestelmäkonsultointi palveluna.

Sinunkin yritykselläsi on kilpailijoita, jotka hamuavat myös sinun asiakkaitasi. Jos muut saman toimialan yritykset ostavat tukipalvelut muualta keskittyäkseen kasvun luomiseen, toisarvoiseen tekemiseen harhaantunut yritys jää kilpailijoistaan jälkeen.

Viisauttä päätöksentekoon!

Jouni Jyllinmaa
Account Executive
Biit Oy

Dreamteam_logo

FOLLOW JOUNI JYLLINMAA

linkedin_icon twitter_icon

JAA SOMESSA
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

SEURAA MEITÄ
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutube

Jätä kommentti

Dreamforcen kohokohdat – tekoälyä ja innovaatiokykyä

img_3548-edit

Huh huh mikä viikko takana. Kun 170 000 ihmistä ja yli 2000 sessiota, ja kymmeniä keynoteja viedään neljän(!) päivän ohjelmaan niin siinä kyllä riittää tekemistä ja asioita joista innostua!

Salesforcen Dreamforce 2016 /-onferenssissa oli jatkuvasti mukana tietyt pääteemat, mutta niiden lisäksi uutta tietoa sai myös runsaasti eri cloudien roadmapeista, appexchange-ratkaisuista ja tietenkin kaikista Salesforcen uusista tuotteista. Esillä olikin paljon sellaisia totaalisen uusia Salesforce-tuotteita, joita ei vuosi sitten ollut vielä edes demoina – onhan viime vuoden Dreamforcen jälkeen Salesforce tehnyt yhteensä 12 yritysostoa. Ostoskoriin on päätynyt mm. Steelbrick, Demandware, Quip, ja useita AI-yrityksiä.

Mutta menemättä sen syvemmin yksityiskohtiin, ajattelin kertoa hieman konferenssin muutamasta johtavasta teemasta, jotka tuntuivat olevan vahvasti esillä lähes kaikissa keynoteissa, sessiossa ja demoissa.

1. Tehokkuutta tekoälyllä

Salesforce uusi Einstein-tuote tuo uuden kerroksen Salesforcen jo olemassaolevien tuotteiden, kuten mm. Sales ja Service Cloudin päälle. Einstein oppii kertyvän datan pohjalta, kuinka onnistumisia lisätään – ja se osaa myös lukea mm. sähköpostien viestien sisällöt. Einsteinin avulla on mahdollista automatisoida asioita, joihin on aikaisemmin tarvinnut ihmisen analysointikykyä.

Usean eri demon jälkeen tuli mieleen, että tässä on aidosti syntymässä ihmisen ja järjestelmien välille tietynlainen symbioosi. Kun järjestelmä ohjaa ja suosittelee jatkuvasti toimenpiteitä; veikkaan, että myyjät tulevat aika riippuvaiseksi näin hyvän ”assarin” jatkuvista toimenpidesuosituksista. Koneet tekevät sitä missä ne ovat hyviä ja ihmiset puolestaan sitä missä he ovat parhaita
img_5320

2. Connecting Products

IoT Cloudista oli paljon mielenkiintoisia sessioita. Paljolti esimerkit olivat nykytoiminnan tehostamiseen liittyviä, mutta esityksissä vilahteli myös paljon uusia bisnesmalleja. Tässä vaiheessa kuitenkin tuntuu siltä, että pintaa on vasta raapaistu IoT:n täyden potentiaalin saavuttamiseksi. Kun satoja miljardeja laitteita ja koneita on kytkeytyneenä yhteen verkkoon, alkaa varmasti maagisia asioita tapahtumaan.
img_5401-1(kuva Deloitte Digital)

3. Connected Platform

Lähes kaikki Success Caset, jotka olivat viikon aikana esillä, käsittelivät yrityksiä jotka olivat onnistuneet ottamaan koko asiakkaan elinkaaren haltuun poistamalla siilot ja ottamalla yhden vahvan alustan käyttöön. Kaikki työntekijät näkevät saman tiedon asiakkaista, jotta pystyvät samalla tavalla markkinoimaan, myymään, palvelemaan ja kehittämään asiakkuuksia.

img_5398

4. Speed of Innovation

Sekä asiakaskeissit että kaikki sovelluskehittäjät Salesforcen ekosysteemissä kertoivat siitä, miten he pystyvät nopeammin kehittämään liiketoimintaa sen takia, että Salesforce mahdollistaa nopean ja ketterän kehityksen. Tämän lisäksi Salesforcen panostus tuotekehitykseen näkyy siinä, että sen asiakkaat pysyvät aina teknologian aallon harjalla, kun käyttävät Salesforcea.

Kaikissa näissä caseissa tuli selväksi, että Salesforce nähtiin aitona kilpailuetuna, koska vain kehityksen vauhti tässä modernissa toimintaympäristössä luo kilpailuetua.

5. Perusteet kuntoon

Viikon aikana tuli nähtyä huikeita ratkaisuja ja käytännön esimerkkejä siitä, mitä teknologiaa yrityksillä on käytössä. Moni kuitenkin painotti sitä, etteivät he pelkästään teknologian käyttöönotolla olisi koskaan saaneet huipputuloksia aikaiseksi. Sekä perusasioiden pitäminen huippukunnossa että prosessien muokkaaminen olivat yhdessä edellytys sille, että teknologia vauhdittaa toimintaa.

Tekoälyt, IoT, uudet sovellukset ja kaikki muut uudet teknologiat ovat täynnä potentiaalia ja nyt kun pääsin katsomaan täydet neljä päivää tuota kaikkea Dreamforcesssa, kehottaisinkin vakavasti jokaisen yrityksen tutkimaan jatkuvasti uusia mahdollisuuksia. Kun jatkuvasti tutkii uutta, on kyky ajoissa tarttua mahdollisuuksiin, mahdollisuuksiin joita on jo olemassa. Tarttukaa rohkeasti niihin uusiin mahdollisuuksiin, joita päivittäin syntyy!

Biit kiittää ja kumartaa – see you next year!

img_5382-1

JAA SOMESSA
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

SEURAA MEITÄ
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutube

Jätä kommentti

Haemme Field Service -konsultteja

BiitMAXlogo-RGB (1)

 

Job Description

Työtehtäviisi kuuluu konsultointi ja läheinen yhteistyö asiakkaidemme kanssa Force.com-pohjaisten Field Service -järjestelmien käyttöönottoprojekteissa. Olet avainasemassa asiakkaamme tarpeiden määrittelyssä ja järjestelmän konfiguroinnissa. Pystyt lisäksi ottamaan vastuuta projektipäällikön ja/tai ratkaisuarkkitehdin roolissa.

Biit-LinkedIn-banner-MAX

Desired Skills & Experience

Tehtävässä onnistuminen edellyttää, että sinulla aikaisempaa kokemusta ERP-, Field Service- ja CRM-järjestelmien konsultoinnista. Arvostamme kokemusta Force.com-alustasta sekä Field Service -prosesseista. Toivomme että sinulla on vähintään AMK-tason koulutus ja työskentelet sujuvasti suomeksi sekä englanniksi. Luonteeltasi olet aktiivinen ja ratkaisuhakuinen. Myös työskentely asiakasrajapinnassa on sinulle luontevaa.

Liittymällä BiiTin Dream Teamiin pääset työskentelemään markkinoiden parhaan teknologian ja edelläkävijäasiakkaiden kanssa – osana osaavaa ja innokasta työyhteisöä. Pääset vaikuttamaan osaltasi asiakkaidemme toimintaan ja mahdollistamaan heidän onnistumistaan palveluliiketoiminnan kehittämisessä. Tarjoamme sinulle hyvän mahdollisuuden urapolkuun.

Lähetäthän CV:si ja hakemuksesi palkkatoiveella varustettuna osoitteeseen recruiting(a)biit.fi

Katso ilmoitus myös LinkedIn:ssä

 

JAA SOMESSA
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

SEURAA MEITÄ
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutube

Jätä kommentti

Haemme Front-end-kehittäjiä

BiitFORCElogo-RGB (1)

Haemme Front-end-kehittäjiä Espooseen

Haluamme tarjota entistä laajempia palveluita asiakkaillemme, joten tarvitsemme kunnianhimoiseen joukkoomme Espooseen asiansa osaavia Front-end-devaajia.

Tehtävässä menestyminen edellyttää:

– Syvällistä, työkokemuksen kautta hankittua modernien Front-end-teknologioiden tuntemusta

– Ymmärrystä responsiivisten digitaalisten palveluiden suunnittelusta

Arvostamme lisäksi:

– Aiempaa kokemusta ja/tai kiinnostuneisuutta käyttöliittymäsuunnitteluun (UI/UX)

 

Luonteeltasi olet järjestelmällinen, huumorintajuinen ja idearikas. Tekemisessäsi korostuvat joukkuepelaamisen arvot, mutta osaat toimia myös itseohjautuvasti. Ymmärrät sekä isomman kuvan että hyvin pienten yksityiskohtien tärkeyden lopputuotteen kannalta.

Dreamteam_logo

Tarjoamme sinulle:

– Mielenkiintoisia ja monipuolisia tehtäviä

– Rennon ja miellyttävän työympäristön nuorekkaassa sekä jatkuvasti kasvavassa tiimissä

– Kilpailukykyisen palkan ja muut työsuhde-edut

 

Haemme yritykseen pitkäaikaista ja monipuolista osaajaa. Hakemuksen palkkatoivomuksineen voit lähettää osoitteeseen: recruiting(a)biit.fi

 

JAA SOMESSA
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

SEURAA MEITÄ
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutube

Jätä kommentti

Vain luuseri kysyy referenssejä

Jouni Jyllinmaa / Account Executive

Asiakkuus – suhteet – hallussa! #4

Peruutuspeilistä et näe huomisen menestyjiä

Kaks syytä olla tekemättä mittään:
1. Uot yrittännä ennenkii 2. Et uo ennenkään yrittännä sitä.
-Savolainen sananlasku

Monissa suomalaisyrityksissä on totuttu tekemään liiketoiminnan kehitykseen liittyvät päätökset hakemalla ensin huolellisesti hyviä referenssejä, mielellään vielä samalta toimialalta. Toimintamalli on aikoinaan vallinneessa suljetussa kilpailuympäristössä toiminut, koska olemme olleet teknologisesti edelläkävijöitä suhteessa moneen muuhun maahan.

Todellisia liiketoimintaa mullistavia innovaatioita ei näin ole päässyt syntymään. Sotien jälkeen saavutettu etumatkamme on hävinnyt teknologian yleisen kehityksen myötä. Kun ajatusmalli on pysynyt samana, ennakkoluulottomasti ajattelevat yritykset ovat ajaneet perinteisten putiikkien ohi.

Tällainen peli ei vetele. Kopioimalla vanhaa ei päästä edes olemassaolevan markkina-aseman säilyttämiseen, kasvusta puhumattakaan. Uuden ennakkoluulottomamman ajattelutavan omaksuminen on monelle yritykselle paitsi avain kasvulle, myös välttämättömyys hengissäpysymiselle. Tässä siis kolme käytännön kikkaa uuden innovatiivisemman ajattelutavan omaksumiseksi.

1. Innosta ihmistä – teknologia on jo tulevaisuudessa

Teknologia kehittyy päivä päivältä yhä nopeammin: viisi vuotta vanha kännykkä on kivikautinen, kolmevuotias läppäri ei välttämättä jaksa pyörittää uusinta käyttöjärjestelmää ja vuoden vanha pilvipalvelu on jo kolmannessa kehitysversiossaan. Jos tässä kehitysputkessa hakee ohjelmistoreferenssejä parin vuoden takaa, projektin valmistuttua ollaan jo melkein kolme vuotta jäljessä, ja tätä “uutta” järjestelmää käytetään vanhentuneilla laitteilla.

Oletko koskaan kuullut liiketoiminnan kehitysprojektista, joka epäonnistui sen takia, että vaikka ihmiset olivat valmiita muutokseen, tekniikkaa ei saatu toimimaan? En minäkään.

Meidän ei kannata turhaan pelätä uutta ja ennenkokematonta teknologiaa: Kun organisaatio lähtee muuttumaan, muutos pitää ensin lähteä ihmisistä.

2. Kokeile kasvuyritystä kumppanina

Kasvuyritykset kasvavat, koska niiden prosessit ovat tehokkaita, ne ovat asiakaslähtöisempiä kuin toimialalla pitkään olleet yritykset tai ne valtaavat uusia markkinoita sieltä, missä ei kukaan ole vielä ollut.

Kasvuyrityksillä on harvoin massiivisia referenssikatalogeja, koska uusia ideoita testataan usein hanakammin pienessä ja keskisuuressa yrityksessä kuin jättimäisessä pörssiyrityksessä. Kasvuyrityksestä voi saada tuoreita ajatuksia, joiden avulla juuri teidän yrityksenne erottuu asiakkaiden suuntaan muista toimialan yrityksistä.

Peruutuspeiliin kautta tulevaisuuteen katsominen onkin konkreettisin ongelma suuryritysten ja julkisen sektorin toimijoiden kohdalla. Siellä olisi mahdollista myös saavuttaa suurimpia voittoja.

fullsizerender-4

3. Älä kilpaile murusista – kurkota isompaan kakkuun!

Liiketoimintaa voi kehittää kahdella tavalla: Hakemalla kustannussäästöjä tai tavoittelemalla isompaa tulosta.

Tehokkuuden lisääminen on houkuttelevaa, koska sitä voidaan helpommin ennustaa: Jos tämän asian tekeminen kestää nyt 10 minuuttia, ja projektin jälkeen 5 minuuttia, olemme säästäneet 5 minuuttia per työntekijä, ja tätä kautta säästämme kuluissa xx euroa kuukaudessa. On ihan todennäköistä, että tavoitteessa onnistutaan. Mutta kun tähän on päästy, tehokkuus ja kustannussäästö ovat maksimissaan, joten mitään muuta hyvää ei ole tulevaisuudessa odotettavissa. Mahdollinen taloudellinen etu on pieni, ja liikevaihto on sama kuin ennen projektia.

Tuloksen tavoitteleminen vaatii optimismia, epävarmuuden sietämistä, työtä ja jopa toimintakulttuurin muutosta. Pelottavaa! Mutta projektin onnistuessa tuloksen kasvulla ei ole rajaa. Pienikin siivu voi olla enemmän kuin riittävästi, kunhan kakku on riittävän iso! Kun kauppa alkaa käymään uudella markkinalla, kun täysin uusia asiakkaita alkaa tippumaan sähköisten kanavien kautta myyjien poimittavaksi, kun yrityksen pankkitilit alkavat pullistelemaan ykkösistä ja nollista, liikevaihto kasvaa, palkat nousevat, valtion verotulot nousevat, hyvinvointi kasvaa, palkataan lisää väkeä. Kaikki on mahdollista. Isosti ajatteleminen pitää oppia.

Jos epäilyksen peikko alkaa kuiskimaan korvaasi, saat sen hiljaiseksi muistelemalla tuota yllä lainaamaani savolaista sananlaskua.

Valoisaa viikonjatkoa!

Jouni Jyllinmaa
Account Executive
Biit Oy

 

FOLLOW JOUNI JYLLINMAA

linkedin_icon twitter_icon

JAA SOMESSA
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

SEURAA MEITÄ
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutube

Jätä kommentti

Haemme Marketing Automation -konsulttia

BiitFORCElogo-RGB (1)

Haussa markkinointiautomaatiokonsultti

Markkinointiautomaatio-liiketoimintamme keskittyy auttamaan asiakkaita heidän markkinoinnin kehittämisessä ja järjestelmien hyötyjen maksimoinnissa. Me BiiT Dream Teamissa näemme aitiopaikalta, että markkinoinnin automaatiojärjestelmiin liittyvät projektit ja -investoinnit ovat kovassa kasvussa. Asiakkaamme haluavat käyttöönsä CRM:n integroituja markkinoinnin automaatiotyökaluja ja samalla apua niin käyttöönottoon, jokapäiväiseen tekemiseen kuin ylläpitoon ja kehitykseen.

Liiketoimintamme kasvaessa etsimme uutta jäsentä Dream Teamiimme

Työtehtäviisi kuuluvat markkinointiautomaatioon liittyvä konsultointi ja läheinen yhteistyö asiakkaidemme kanssa Salesforce Pardot -järjestelmän käyttöönottoprojekteissa. Olet avainasemassa asiakkaamme tarpeiden määrittelyssä, järjestelmän integroinnissa ja erilaisissa kehitys- sekö ylläpitotoimissa. Pystyt lisäksi ottamaan vastuuta markkinoinnin kokonaisvaltaisesta konsultoinnista, eivätkä termit inbound-markkinointi ja sisällöntuotanto ole sinulle vieraita.

Tehtävässä onnistuminen edellyttää, että sinulla aikaisempaa kokemusta Marketing Automation -järjestelmien konsultoinnista ja käytöstä. Arvostamme etenkin kokemusta Pardot-järjestelmästä. Toivomme, että sinulla on vähintään AMK-tason koulutus ja työskentelet sujuvasti sekä suomeksi että englanniksi. Luonteeltasi olet aktiivinen ja ratkaisuhakuinen. Myös itsenäinen työskentely asiakasrajapinnassa on sinulle luontevaa.

PARDOT-logo

Liittymällä BiiTin Dream Teamiin pääset työskentelemään markkinoiden parhaiden teknologioiden ja edelläkävijäasiakkaiden kanssa osana osaavaa, nuorekasta ja innokasta työyhteisöä. Pääset vaikuttamaan osaltasi asiakkaidemme toimintaan ja mahdollistamaan heidän onnistumistaan liiketoiminnan kehittämisessä markkinoinnin kautta. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden myös urapolkuun.

Lähetäthän CV:si ja hakemuksesi palkkatoiveella varustettuna osoitteeseen recruiting(a)biit.fi viimeistään 31.10.2016.

 

JAA SOMESSA
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

SEURAA MEITÄ
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutube

Jätä kommentti

Countdown: 5 päivää Dreamforceen

img_3548-edit

Dreamforce lähenee ja fiilikset kohenee!

Haastan aina kaikkia varmistamaan, että ennen koulutusta tai workshoppia tulisi miettiä huolella, mitä tarkalleen ollaan tavoittelemassa kyseisestä tilaisuudesta. Omien ohjeideni mukaan nyt sitten tarkennan itse sitä, miksi olemme lähdössä Salesforcen supersuosittuun Dreamforce-tapahtumaan kollegani Ollin kanssa.

Tässä vähän esimakua tulevasta:

Tässä ovat minun keskeisimmät teemat tulevalle viikolle:

 • Neljä päivää aikaa ymmärtää ja oppia uusia ajattelutapoja
 • Tutustuminen uusimpiin innovaatioihin ja ideoihin eri liiketoiminta-alueille
 • Hauskanpitoa ja uusien mielenkiintoisten ihmisten tapaamista

1. Uusia ajattelutapoja

Digitalisaation tarjoamat mahdollisuudet ovat nimenomaan mahdollisia digitaalisen teknologian ansioista, mutta todellisten digitaaliset velhot ovat ensisijaisesti muuttanneet sekä ajatustapaa että toimintamalleja. Eli ei niinkään digitalisoinneet jotain fyysistä, vaan muuttanneet kokonaan tavan toimia ja katsoa maailmaa. Tähän uskon saavamme runsaasti upeita esimerkkejä ja uusia ideoita.

IoT ja koneäly ovat tärkeitä teemoja, jotka ovat taatusti paljon esille ensi viikolla. Nämäkin uudet asiat pakottavat miettimään liiketoimintamalleja ja toimintatapoja erilaiseen asentoon, joten toivon näkeväni hyviä esimerkkejä siitä, mitä erilaiset yritykset ovat tehneet ja mitä ovat tekemässä.

2. Uusimmat innovaatiot eri liiketoiminta-alueille

Kaikki sessiot ensi viikolla liittyvät tavalla tai toisella asiakaskeskeisen toimintamallin saavuttamiseen. Kaikista eri toimialoista ja yrityksen funktioista on tulossa runsaasti uutta asiaa sekä Salesforcen asiakkailta että heidän omilta tuoteasiantuntijoiltaan. Veikkaan että jokaisesta esityksestä ja tapaamisesta jää jotain sellaista käteen, jota voidaan kääntää kilpailueduksi Biitin asiakkaille.

Omassa kalenterissa on buukattuna ainakin seuraavanlaisia sessioita:

 • Field Service -trendit ja -toimintamallit
 • Miten tulisi rakentaa asiakaskeskeinen myyntiorganisaatio?
 • Miten luot tehokkaan mallin markkinoinnin ja myynnin yhteispelille?
 • Muutosjohtamista ja teknologian tehokkaampaa viemistä arkipäivään
 • Johtaminen digitaalisella aikakaudella
 • Ihmisten kehittämisen tehostamista Salesforce-alustalla
 • Verkkokaupan kytkemistä osaksi arkipäiväistä kaupallista toimintaa B2B:ssä (tällä saralla on juuri lanseerattu Salesforcen Commerce Cloud)

Kerron lisää näistä ensi viikolla!

3. Pitämään hauskaa ihmisten parissa

Olen ennenkin käynyt San Franciscossa, mutta tällä kertaa mukana on runsaasti enemmän tuttuja. Lisäksi tiedän, että kaupunki herää varmasti henkiin eri tavalla, kun paikalla saapuu yli 200.000 osallistujaa – joiden kanssa tutustua ja verkostoitua.

Muutama huikea extra-asiaakin tulossa, kuten U2:n keikka, NFL-matsi – ja eiköhän viinitiloillakin tule käytyä!

Päivittelemme ensi viikon aikana kuulumisia San Franciscosta, joten ole kuulolla!

dreamforce-2016

JAA SOMESSA
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

SEURAA MEITÄ
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutube

Jätä kommentti

Seuraava sivu »