Ajauduin taas lounaspöytäkeskusteluun, jossa minua pommitettiin kysymyksillä markkinointiautomaatiosta. Tämä markkinointiautomaatioasia aiheuttaa näinä päivinä paljon puhetta – etupäässä kysymyksiä ja ihmettelyä. Ja kun nyt kerran ruokailun ohessa kävin läpi noita markkinointiautomaation perusasioita niin kerrataanpa ne vielä tässä kirjalliseen muotoon, koska varmasti samojen asioiden äärellä pähkäillään muissakin pöydissä ja kammioissa.

MARKKINOINTI-AUTOMAATIO

Mitä tarkoittaa markkinointiautomaatiojärjestelmä?

Yhteen lauseeseen tiivistettynä: Kyseessä on nettisivujen ja asiakkuushallintajärjestelmien (CRM) välillä toimiva kokonaisuus, jonka erilaisilla ominaisuuksilla pyritään muuttamaan verkkosivujen vierailijat (visitors) tunnistetuiksi asiakaspotentiaaleiksi (prospects) ja sitä kautta tuottamaan myynnille laadukkaita liidejä.

Kauppaahan tälläkin järjestelmällä yritetään saada aikaan – lisämyynnin toteutuessa siis ensisijaisesti liidien laatua sekä määrää parantamalla. Markkinointi (ja mielellään myös myynti) käyttää automaatiojärjestelmää, joka on integroitu niin verkkosivujen, kuin etenkin CRM:n kanssa. Ilman tätä kolmiyhteyttä sekä molempiin suuntiin tapahtuvaa tietoliikennettä koko myyntiputki pätkii, eikä markkinointiautomaatiohanke ikinä tule kannattavaksi.

Yksi oleellinen olettamus on nyt tässä välissä syytä nostaa esiin: automaatio ei markkinoinnissa tarkoita sitä, että työmäärä vähenisi, vaikka tiettyjä rutiinihommia sen avulla pystytäänkin siirtämään ihmisiltä järjestelmän hoidettaviksi. Markkinointiautomaation suurin voima on siinä, että se mahdollistaa monipuolisemman, mitattavamman ja tehokkaamman markkinoinnin!

Missä ja miten markkinointiautomaatiota käytetään?

Markkinointiautomaatiojärjestelmissä on paljon ominaisuuksia, joita kukin voi sitten käyttää parhaaksi näkemällään tavalla. Meillä sitä käytetään päivittäin esimerkiksi seuraavissa asioissa:

  • lomakkeiden ja Call To Action -painikkeiden upotus verkkosivuille (esim. tilaa uutiskirje)
  • laskeutumissivujen teko verkkosivujen jatkeeksi (esim. ilmoittaudu tilaisuuteen)
  • uutiskirjeiden teko, testaus ja lähetys (kaikki tehdään markkinointiautomaatiojärjestelmällä alusta loppuun)
  • sosiaalisen median jakaminen (useat kanavat hoituvat yhdellä jaolla)
  • automatisoitujen sähköpostikampanjoiden hoito (esim. markkinointikirjeet, jotka lähetetään uusiksi, jos kohde ei ole ensimmäistä avannut ja jatkoinfoa niille, jotka ovat ensimmäisen viestin lukeneet)
  • ladattavan sisällön hallinta (erilaiset oppaat sivuillamma, jotka saa ladattua sähköpostiin → tuottaa erinomaisia täsmliidejä)
  • verkkosivujemme kävijöiden (henkilö-ja yritystasolla) monitorointi ja yksittäisten prospektien pisteytys heidän toimintansa mukaan (liidin lämpöisyysaste)
  • liidien kypsyttely eli myynniltä (CRM:stä) palautettujen liidien uudelleenlämmittäminen erilaisilla automaatio-ohjelmilla
  • kaikkien yllä mainittujen asioiden liveseuranta ja raportointi (tämä enemmän kuin tärkeää toiminnan kehittämisen ja mittaamisen vuoksi!)
  • Huom. Kaikki tätä tapahtuu siis suoraan yhdestä järjestelmästä eli voit unohtaa kaikki sisäänkirjautumiset, datasiirrot, salasanapelleilyt ja muun tilkkutäkkimeiningin!

Modernit automaatiojärjestelmät taipuvat vaikka mihin ja luonnollisesti niiden ominaisuudetkin vaihtelevat järjestelmistä ja niiden versioista riippuen. Itse käytämme ja edustamme Pardotia, joka on Salesforcen omistama ja Salesforcen CRM:n kanssa natiivisti integroituva järjestelmä. Olemme siihen erittäin tyytyväisiä ja erittäin mielellämme tulemme siitä ja sen suomista mahdollisuuksista puhumaan. Ota siis yhteyttä niin katsotaan, kuinka markkinointiautomaation avulla teidänkin markkinointiinne ja myyntiinne saataisiin lisätehoa!

Lataa ilmainen markkinointiautomaatioaiheinen opas

 

Pyydä lisätietoja

Lisätietopyyntö

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn